Helium (HNT) omzetten in euro's

Alles wat u moet weten om uw verdiende HNT tokens om te zetten in euro’s.

HNT verkopen of kopen op Binance

Misschien bent u een van de gelukkigen die onlangs hun Helium Hotspot miner al heeft ontvangen, of binnenkort de koerier een dikke kus geeft (met een stuk plexiglas ertussen, natuurlijk). Je hebt het de met korting gekochte miner in het raam of buiten op het dak gezet, de app geïnstalleerd en een paar dagen later word je wakker en heb je je eerste HNT tokens verdiend! Euforie!

De gemijnde Helium tokens zijn op uw Helium account gestort, maar nu wilt u ze in harde euro’s laten uitbetalen, want de wisselkoers is nog steeds gunstig. Maar hoe verkoopt u Helium tokens (HNT)?

In deze 7-stappengids leggen we uit hoe u Helium tokens omzet in euro’s.

[toc]

Helium Miner coins verkopen naar euro's

Stap 1: Een Binance account aanmaken

De Helium applicatie op uw telefoon is geen handelsplatform. Daarom kunt u geen tokens verkopen voor euro’s direct in de app zelf. Dit zult u moeten doen op een crypto exchange. Binance is een van de grootste platforms ter wereld dat naast Helium ook Bitcoin, Ethereum en vele andere bekende crypto’s aanbiedt om te verhandelen.

Stap 2: Genereer een QR code van jouw Binance HNT wallet

Na het activeren van uw Binance account, navigeert u naar de ‘HNT Deposits‘ pagina (in het menu, ga naar Wallet -> Fiat en Spot -> voer ‘HNT‘ in onder Search Coin -> klik op ‘Deposit‘).

U komt dan op het volgende scherm:

De gemijnde Helium tokens zijn op uw Helium account gestort, maar nu wilt u ze in harde euro’s laten uitbetalen, want de wisselkoers is nog steeds gunstig. Maar hoe verkoopt u Helium tokens (HNT)?

In deze 7-stappengids leggen we uit hoe u Helium tokens omzet in euro’s.

Zo stuur je hnt naar je binance account

In het rode vak rechtsboven vindt u een lange reeks cijfers en letters. Dat is uw unieke ontvangstadres voor inkomende HNT-stortingen. Door met uw muis over de meest rechtse knop te gaan, verschijnt er een QR-code.

Stap 3: Scan de QR code met de Helium app

In de Helium app op je telefoon of tablet navigeer je naar ‘Send’, waar je het ontvangende adres kunt invullen. De makkelijkste manier is om de QR code die je net op Binance hebt aangemaakt te scannen, zodat je geen typefout maakt in de code en je de tokens niet verliest.

Als u wilt testen of het werkt, maakt u eerst een kleine hoeveelheid tokens over en wacht u tot ze op uw Binance-account aankomen.

Is het succesvol? Dan kunt u de rest op dezelfde manier overmaken.

Let op: dit ontvangstadres is uniek en kan alleen gebruikt worden om HNT te ontvangen. Wil je andere cryptovaluta overmaken, dan zul je voor elke munt een nieuw ontvangstadres moeten aanmaken.

helium-app-telefoon-hnt-versturen
helium-app-telefoon-qr-code-scannen

Stap 4: Wissel de tokens in voor USD Tether (USDT).

Helaas is het nog niet mogelijk om HNT direct om te zetten in euro’s. Daarom zul je het eerst moeten omzetten in USDT. Tether is een stabiele munt die altijd exact dezelfde waarde heeft als 1 US Dollar. Je kunt het zien als de virtuele dollar.

Navigeer naar Convert & OTC Portal en selecteer FROM: HNT, TO: USDT en klik op MAX om al uw beschikbare HNT in één keer te selecteren. Klik vervolgens op Preview Conversion om de transactie te verifiëren. Nadat u akkoord bent gegaan, is uw Helium nu geconverteerd naar USDTether, dat kan worden omgezet naar euro’s.

convert hnt to usdt

Stap 5: Wissel USD Tether (USDT) om naar euro's

Selecteer nu FROM: USDT en TO: EUR en klik nogmaals op Preview Conversion. Het bedrag dat u in euro’s ontvangt hangt af van de euro/dollar wisselkoers.

convert usdt to euro

Stap 6: Uitbetalen naar uw rekening

Nu uw tokens zijn omgezet naar euro’s, kunt u Binance opdracht geven de euro’s naar uw eigen Nederlandse rekeningnummer over te maken. Navigeer naar Euro Withdrawal (Wallet -> Overview -> Withdraw) en selecteer Currency EUR.

Als je bij het aanmaken van je Binance account de identificatie verificatie stap nog niet hebt voltooid, zal het platform aangeven dat je dit eerst moet doen. Dit is wettelijk verplicht om malafide transacties te voorkomen en te verifiëren dat u bent wie u zegt dat u bent.

cash-hnt-uit-in-euro's

Zodra de verificatie geslaagd is, kunt u aan de rechterkant van het scherm het bedrag invoeren dat u wenst op te nemen. Klik vervolgens op ‘Doorgaan’ om het IBAN-nummer van uw rekening in te vullen.

Let op: u kunt geen geld overmaken naar iemand anders dan uzelf. De naam die aan het IBAN nummer is gekoppeld moet overeenkomen met  naam op Binance.

euro's storten naar bank

Stap 7: Bevestig de uitbetaling en wacht een paar dagen tot het geld is gestort.

Gefeliciteerd! U heeft nu uw eerste gemijnde HNT tokens omgezet in echte euro’s. Als u in de toekomst weer tokens wilt uitbetalen, zult u stap 2 t/m 6 opnieuw moeten doen.

Als u uw geminde tokens wilt blijven verhandelen, kunt u dat ook op Binance doen. Zo kun je investeren in andere cryptovaluta waarvan je denkt dat ze nog waardevoller zullen worden. Je hoeft de USDT niet eerst om te zetten in euro’s, dit scheelt je weer transactiekosten.

Helium Comminity Nederland

Heeft u een hotspot miner of vragen over Helium, HNT of de miners? Word lid van het grootste Nederlandse Helium platform op Helium-miner-kopen.nl en help anderen of start discussies over alles wat met dit veelbelovende project te maken heeft.